Selecteer een pagina

N52º

N52º [52 graden noord] is gevestigd in Joure, op de 52ᵉ breedtegraad [N 52.96.808, E 5.81.558]. De naam is afgeleid van het programma 71º noord, dat in 2010 op televisie werd uitgezonden. In dit programma maken de deelnemers een extreem zware tocht van 2.500 kilometer, waarbij oriëntatie, inzicht en doorzettingsvermogen op de proef worden gesteld.

Alhoewel het fysieke aspect ontbreekt, heeft het ontwikkelen van je professionele identiteit veel overeenkomsten met deze tocht. Je kiest positie en zet koers uit op een arbeidsmarkt die voortdurend in verandering is. Je weet dus niet waar je uit zult komen. Het vereist dan ook moed om keuzes te maken, doorzettingsvermogen om stappen te zetten en lef om je eigen weg te volgen.

 

Yvonne Kerkhof, de drijvende kracht achter N52º

Yvonne Kerkhof, de drijvende kracht achter N52º

‘Ik geloof in persoonlijk leiderschap. Dat je zelf de richting van je leven bepaalt. En dat je zelf, diep van binnen, weet welke richting je wilt gaan. Uit eigen ervaring weet ik dat het bepalen en vasthouden van je koers niet altijd makkelijk is. Door omstandigheden kun je uit balans gebracht worden. Een sterke professionele identiteit geeft je dan veerkracht en houvast.

Als loopbaanprofessional, trainer en opleidingskundige wil ik je inspireren en begeleiden bij het ontwikkelen en neerzetten van je professionele identiteit. Ik nodig je uit om de verbinding te maken tussen je hoofd en je hart, en daag je uit keuzes te maken, in je werk en in je leven, die in overeenstemming zijn met wie je werkelijk bent.’

In mijn werk maak ik veel gebruik van methodieken uit de positieve psychologie, waarderend coachen (Appreciative Inquiry) en ACT (Acceptance and Commitment Therapy).